Bošnjačka kulturna zajednica uzela učešće na 14. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga

Na 14. Međunarodnim podgoričkom sajmu knjiga, Bošnjačka kulturna zajednica je četvrtog sajamskog dana promovisala izdanja Matice bošnjačke: “Drevna Bosna” i “Academia” akademika Muamera Zukorlića, “Bosanski jezik” i “Enciklopedija” prof. Jahje Fehratovića, kao i djelo “… pa sve do Stambola” autora akademika Fatmira Bačija. Potpredsjednik BKZ-a za Crnu Goru Almir Muratović, kaže, da je zadovoljan organizacijom sajma i posjećenošću štanda.

“ Posjećenost na sajmu je generalno dobra, naše samo učešće na samom sajmu kao i prezentovanje naše književnosti, ali ne samo književnosti već i ostalih nacionalnih obelježja, upoznavanje sa drugim kulturama. Generalna ocjena, jeste da je posjećenost sajma dobra i zadovoljni smo sa posećenošću našega štanda, kao i na našu izdavačku aktivnost, kako nacionalnog programa tako i vjerskog programa “, kazao je potpredsjednik BKZ-a CG, Almir Muratović.

Akademik Šerbo Rastoder je istakao značaj sajma ali i izdavačke kuće ” Almanah ” iz Podgorice.

“ U tom smislu, mi smo jedini koji imamo takvo djelo, o svim džamijama u Crnoj Gori. Kao takvi, nastojimo da korektnu komunikaciju sa drugima, a ovaj sajam je takva prilika jer je okupio mnogobrojne referentne izdavače. Sama po sebi, knjiga danas nije u modi, ali smo mi zadovoljni onim što je percepcija našeg izdanja na sajmu “, istakao je akademik Šerbo Rastoder.

14. Međunarodni podgorički sajam se završava sutra, 11.aprila.

SANA