Predsjedniku Bošnjačke Kulturne Zajednice  povodom Dana Sandžaka 

CapturePovodom , 20. novembra – Dana Sandžaka, Vama, Vašim saradnicima, i svim sandžaklijama, u ime NVO “Kosovo za Sandžak” i svoje lično ime, čestitam ovaj veliki blagdan, sa željom da se dostignuti nivo prava Bošnjaka, Albanaca i drugih građana Sandžaka unaprijedi i da ova regija bude mjesto mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja i suživota.

Iskreno se nadamo da će Sandžak, u vremenu koje je pred nama, očuvati svoj visok nivo vrijednosti kulture i ostati primjer u svijetu u pogledu njegovanja pravih vrijednosti .

Narodi Sandžaka, Bošnjaci, Albanci, Srbi, Crnogorci, i drugi su tog dana pokazali narodnosnu i slobodarsku svijest i težnju prema ideji suživota i izgradnje Sandžaka kao jedinstvene teritorije sa posebnim  principom suživota, uvažavanja i prožimanja kultura i civilizacija kao jedinim mogućim putem opstanka i razvoja ovog područja.

Udruženje “ Kosovo za Sandžak” svim grdađanima  Sandžaka koji ovaj dan doživljavaju kao svoj praznik ili dan kada je civilizacija nadjačala antihumanizam  upućuje čestitke i želi da ga provedu u svečarskoj atmosferi, okruženi dragim osobama, prijateljima i svim dobronamjernim ljudima koji iznad svega baštine univerzalne vrijednosti kulture  i tradiciju antifašizma .

 

 

Priština

NVO “Kosovo za Sandžak”

Predsednik: Ismet Azizi