Bajramska čestitka predsjednika BKZ-a

logo BKZ zlatno-crniDobri Bošnjani su narod koji vijekovima na ovim prostorima živi i baštini islamsku kulturu i svoje evropsko porijeklo.  Stotinama godina su se smjenjivale generacije vitezova dobra i čovjekoljublja.

Mjesec posta je bio poligon za implementaciju svih ovih kvaliteta. Bošnjaci Sandžaka su raznim manifestacijma, posebnom iftarskom i sehurskom atmosferom, nadasve izrazitom kulturom postača, ali i nepostača iznova potvrdili veličinu svoje vjere i tradicije!

Ispraćajući mubarek mjesec Ramazan možemo biti zadovoljni što smo, mjesec dana imali priliku, napajati se sa Izvora čiji putovi vode upravo onim vrijednostima koje su garancija svjetlije budućnosti za Bošnjake, muslimane i sve ljude dobre volje.

U danima kada čekamo Bajram, najveću radost muslimana, upućujemo dove Stvoritelju da pomogne muslimanima u svijetu koji trpe zbog svog imena i slobodnog izbora da i oni osjete slast pobjede obećane vjernicima!

U duhu ovih vrijednosti, rukovodstvu Islamske zajednice, muslimanima općenito, Bošnjacima u Bosni, Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Makedoniji, Albaniji, u Turskoj i cijeloj dijaspori, kao i svim ljudima koji poštuju drugog zato što poštuju sebe:

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN!

Predsjednik

prof. dr. Admir Muratović