Tajna velike ljubavi Mila Đukanovića i Fahrudina Radončića (Muhamed Mahmutović)

Kad je svako mislio da Dnevni avaz ne može više požutjeti nego što već jeste “novinarka” Semira Degirmendžić je, izvršavajući nalog bossa, pokazala da itekako može. Ne mogu nikako vjerovati da se i njoj ne okreće u želucu od “uratka” kojeg bi se stidjeli i oni koji rade u Kuriru, Skandalu i ostalim sličnim fabrikama proizvodnje laži. Vulgarnost potpuno neosnovanih napada uvreda je svakom Bošnjaku, ali gazdu iz Podogorice to mnogo ne zanima.

muhamed-mahmutovic1

Autor: Muhamed Mahmutović

Dnevni avaz je dugi niz godina bio na braniku BiH i Bošnjaka, to niko ne može osporiti, ali su i tad neki sumnjali u dobre namjere Fahrudina Radončića. Šta se dešava sa čovjekom kojem su zaista mnogi vjerovali (na žalost i autor ovog priloga), a koji sad i ne krijući progoni samo one koji Bošnjacima nešto znače ili čak lešinarski napada na one koji više nisu među živima, a bošnjački su velikani!
Pod baražnu vatru Avaza ovih dana došao je muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, koji je podržao osnivanje političke partije BDZ-a na teritoriji južnog Sandžaka (u Crnoj Gori),  što mu Đukanović nikad oprostiti neće, jer je sa onima koje dosad egzistiraju radio šta hoće.

Tako se na naslovnici pojavio senzacionalistički naslov “Ne možemo više trpjeti Muamera Zukorlića”! Svaki čitalac je u nastavku čekao da vidi kome je to tako “dogorjelo do noktiju”, kad ono se cijeli uradak bazira na “imenu poznatom redakciji” i na kraju sa kratkom izjavom otvorenog političkog protivnika Muamera Zukorlića, još uvjek aktuelnog gradonačelnika Novog Pazara, gospodina Mehe Mahmutovića.

Huda Semira je objavila i sliku poruke u kojoj je tražila od uvaženog muftije da se brani od gnusnih izjava “imena poznatog samo njoj”, što naravno niko ne bi prihvatio, a njoj je to malo zadovoljilo principe u novinarstvu da se pita i druga strana.
Ogavno!

Sigurno se svi sjećate nedavne afere sa đavoljim vladikom Kačavendom, kad je i Avaz čekao da optužbe budu dokazane, pa da ga optuži za ona zlodjela, iako o Kačavendinim zlodjelima u agresiji na BiH postoje mnogi dokazi od ranije. Srpski mediji su jedva čekali da vladika ode u turistički obilazak svijeta, pa da prestanu o njemu pisati, ali se sa sigurnošću može očekivati da će Dnevni avaz progoniti Zukorlića do smrti, pa i poslije, jer je na putu interesa đavolskog dvojca iz Crne Gore – Mila Đukanovića i Fahrudina Radončića! Avaz je cijelo vrijeme u slučaju Kačavenda samo prenosio šture informacije iz srpskih medija, a sad se kobiva počeo baviti istraživačkim novinarstvom i to od anonimnih izvora!

Mnogi će se sjetiti i dodjele priznanja “ličnost 2006. godine” u izboru Dnevnog avaza, kad urednički kolegij za obrazloženje nije mogao naći ništa drugo nego da je “sa dvadeset i devet godina postao premijer Crne Gore”. Tako je čovjek čije su ruke krvave do ramena, ako se samo računa deportacija oko stotinu i pedeset Bošnjaka iz Crne Gore pod četničke kame Radovana Karadžića prilikom agresije Srbije i Crne Gore na BiH 1992.godine, dobio nagradu usred glavnog grada BiH. Đukanović je kasnije krvavim eurima kupio nagradu i od Dodikovih Nezavisnih pa čak i Lagumdžije u ime Bošnjačkog instituta, za šta se vjerovatno vakif Adil-beg Zulfikarpašić okreće u grobu, ali to je druga strana ove priče.

U tekstu kojeg smo spomenuli, Avaz direktno optužuje Zukorlića za sve i svašta i ako nastavi ovom dinamikom sigurno će taj “Avazov” izvor otkriti da je, ustvari, Zukorlić bacio one hemijske otrove u Siriji, čime je već ovaj list prevršio svaku mjeru, ali nije to jedino zbog čega svakome sa mrvom časti kruli želudac, već slika tri ženske osobe, navodne Zukorlićeve žene ili ljubavnice!?!!
Te tri osobe su nečije sestre, kćerke, rodice i mogu misliti kako se osjeća njihova porodica ni kriva ni dužna, iako su nešto u Avazu pokušali sa prikrivanjem očiju, ostavili su im lica dovoljno prepoznatljiva da svako prepozna o kojim se osobama radi, što je protivno svim ljudskim normama ponašanja, kad se za nešto ima i čvrste dokaze.

Muftija Zukorlić nije sakrivao kad se oženio po drugi put, zato ne bi imao razloga da sakriva ni treći put, ali ovdje “novinarka” u stilu babe vračare “pretpostavlja” da je ljubavna poezija jedne od ovih djevojaka (koja je stara samo dvadeset godina), namjenjena Zukorliću, iako se nigdje ne spominje, a djevojka joj rekla da sa njim nije nikad ni kahvu popila.
FUJ!

Drugi dan se pojavljuje tekst kako je “Avazovo otkriće” odjeknulo kao bomba, gdje se citira i gore spomenuti Kurir, kao i neki minorni portali, a tu ponovo huda Samira u nečije ime crnim slovima traži odgovore na pitanja koja bi trebala kompromitovati uvaženog muftiju Zukorlića.

Prozirno i jadno istovremeno!

Opet nema nikoga da svojim imenom i prezimenom to Zukorlića pita, a to ne čini čak ni njegov ljuti neprijeatelj Esad Džudžević, koji godinama sjedi u tehničkom mandatu i ometa konstituisanje legalno izabranog Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
Semira i ne spominje činjenicu da je on u tehničkom mandatu, zašto li?

Nastavak ove hajke možemo sa sigurnošću očekivati i narednih dana, ali im se oni koji cijene muftiju Zukorlića mogu iskreno radovati, jer razotkriva mnoge tajne, a poziciju muftije može samo učrstiti. Avaz je takvim pisanjem iz mrtvih vratio SDA, pa kako bi naškodio Zukorliću, koji sa svakim danom dobija sve više pristalica svojom beskompromisnom borbom za prava Bošnjaka, ma gdje oni bili!
Glavu gore, uvaženi muftija, da je sreće pa da se u ovim napadima zajedno sa tobom nađem i ja, bio bih najsretniji na svijetu!

P.S.
Mi smo od nekoliko osoba, imena poznata redakciji, saznali da je ustvari Milo Đukanović stvarni većinski vlasnik Dnevnog avaza, a da preostali dio pripada Miloševićevom finasijeru Miroslavu Miškoviću. Saznali smo da je Fahrudin Radončić postao ministar četničke sigurnosti u dogovoru sa Miloradom Dodikom, kako bi sa te pozicije čuvao obojicu. Saznali smo i da je oženio jednu mladu novinarku i tražimo da nam na ove navode odgovori u što kraćem roku!
Do trenutka objavljivanja ovog teksta još nismo dobili nikakav odgovor!