Saopćenje: AVAZOV OTVORENI FRONT IZDAJE BOSNE SANŽAKA I BOŠNJAKA

avaz-5-001Bošnjačka kulturna zajednica preneražena je nivoom perfidnosti bosanskohercegovačkih novina „Dnevni avaz“ u lažima, klevetama i udaranjima na lično dostojanstvo i čast uglednika bošnjačkoga naroda. Ova novina koja je odavno izgubila kredibilitet ozbiljnog medija, kršeći sve norme novinarske etike i morala, bezskrupulozno duže vremena, po nalogu antibošnjačkih krugova, vrši zadatak obezglavljivanja bošnjačke elite. Međutim, posljednjim svojim pamfletom koga bi se morao zastidjeti i najcrnji tabloid spušta sve ljestvice ponora u koji mediji mogu pasti. Zato je žalosno da je nekadašnji bošnjački nacionalni brend postao lučonoša antibošnjačkih projekata zarad političke pridvornosti i ministarskog komfora njegovog vlasnika Fahrudina Radončića.

Avazov sramni napad na Muftiju Zukorlića i druge bošnjačke prvake i prvakinje razumijemo kao nervozu regionalnih kriminalno-politčkih udruga kojima očigledno sve više smeta bošnjački nacionalni pokret, institucije koje ga čine i Muftija Zukorlić kao neprikosnoveni vjerski i nacionalni lider svih Bošnjaka svijeta. On je dodatno iziritiran propastima silnih projekata špijunsko-udbaško-bezbjedonosnih biroa više država i kriminalnih gangova usmjerenih na rušenje kredibiliteta Muftije Zukorlića i slabljenje njegove pozicije kako u užem zavičaju tako na cijelom domovinskom prostoru Bošnjaka, regionu i dijaspori.

Ovaj podli pamflet još jedan je dokaz potvrde narodne mudrosti „jedna glava stotinu avaza“, jer se iz ovakvog „Avaza“ čuje samo lavež moralnih natruha udruženih u front protiv Bošnjaka i njihovih predstavnika. Kako drukčije da razumijemo, recimo, ćutanje „Avazovih“ pera kada se skoro pojavilo više snimaka poziva na novi genocid i prizivanje Bošnjacima Sandžaka (Novoga Pazara i Sjenice) sudbine Vukovara i Srebrenice, i ovako bestidno obrušavanje na jedinu ličnost sandžačkog i bošnjačkog naroda koja bdije na braniku naših sudbina i štiti nas od takvih nakana bolesnih umova kojih na žalost još uvijek ima u našem bližem okruženju. Gorka je činjenica da su autori pjesme „Oj Pazaru novi Vukovaru,/Oj Sjenice nova Srebrenice“ isti oni koji su brifingovali Avazove novinare da se, svjesno ili nesvjesno, upuste u stupidnu zamisao da će lažima, klevetama i podvalama naštetiti ugledu Muftije Zukorlića i njegovih saradnica. Jedino što su postigli tim činom jeste dodato ogoljavanje sebe kao podvale Bošnjacima i gubljenja i ono malo čitalaca koji su im, nakon zaokreta u žutu štampu, preostali.

Bošnjačka kulturna zajednica obznanjuje javnosti da nekadašnje novine „Dnevni avaz“ drže liniju otvorenog fronta izdaje prema Bosni, Sandžaku i Bošnjacima za račun kriminalno-politčkih gangova i antibošnjačkih i antimuslimanskih projekata a preko pridvorica koje su za lične interese spremne ući u faustovske dogovore sa dželatima svog naroda. Pozivamo sve Bošnjake da shodno ovim činjenicama zauzmu stav prema snajperskoj mašineriji punjenoj toksičkim otpadom usmjerenoj ka našim srcima i zaštite sebe, svoje bližnje i okruženje apsolutnim ignoriranjem ovog nazovi medija.

Informativna služba BKZ-a