BKZ Luksemburg: Ljajićeva izdajnička politika na uštrb bošnjačkog naroda

bkz luksemburgReakcija BKZ Luksemburga u povodu iznesenih neistina i uvreda od strane ministra Ljajića tijekom gostovanja na TV1

Tijekom gostovanja na TV1, ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić izrekao je i niz uvreda i neistina koje se direktno tiču i naše organizacije, Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Luksemburga, koja je pokrenula inicijativu za izgradnju Bošnjakog kulturnog centra u Petnjici i Bihoru, zbog kojih osjećamo potrebu radi javnosti da na ovaj način reagiramo, poručujući sljedeće:

– Dok Muftija Zukorlić Bošnjacima Bihora pomaže da sakupe sredstva s ciljem institucionalnog jačanja kroz gradnju i Bošnjačkog kulturnog centra, ministar Rasim Ljajić brine o srpskim zločincima koji su u toku srpsko-crnogorske agresije na Bosnu i Hercegovinu pripremali, naredili i izvršili zločine genocida nad Bošnjacima, kojima se za ratne zločine i kršenje međunarodnog prava sudi ili je presuđeno u Den Haagu. On, ministar Ljajić, upravo tim Srbima i njihovim porodicama nastoji obezbijediti sredstva za financiranje.

Ujedno se pitamo zašto se nikada ministar Ljajić nije pojavio među Bošnjacima u dijaspori? Vjerovatno zbog straha koji osjeća, jer svjestan je da bi u najmanju ruku bio izviždan!

Poručujemo ministru Ljajiću, da solidarnost bošnjačke dijaspore s krajevima iz kojih su potekli i Muftijin nesebičan doprinos tom procesu nije nikakav vašar, već je istinski vašar Ljajićeva izdajnička politika na uštrb bošnjačkog naroda. Time gospodine Ljajiću, mi dobro znamo ko ste vi i da znate da nas interesira vaša briga o srpskom zločincima, ali vam nećemo dozvoliti da udarate na čast Bošnjaka i bošnjačkih institucija u BiH, Sandžaku i dijaspori i na njihove autoritete, stoji u saopćenju BKZ Luksemburga.

Informativna služba BKZ u Luksemburgu