SDP-ovci na čelu sa Miškom Jusfovićem tuže BKZ za utvrđivanje očinstva

Kome je BKZ-a babo? Da li Mišku Jusufoviću, Rešadu Hodžiću, Mirsadu Lljajiću ili Seadu Bećiroviću? Pitanje je koje postavljaju predstavnici BKZ-e, poslije jučerašnjeg ročišta.

Nakon jučerašnjeg ročišta ovlašćeni advokat Sabahudin Hajdarević koji zastupa BKZ-u, dostavio nam je zapisnike sa određenog ročišta  i nakon uvida u te zapisnike mi smo malo šokirani, kazao je predsjednik BKZ-e Jahja Fehratović.

„ Kao što je javnosti poznato duže vrijemena, revija Sandžak kao mediji, BKZ-a kao izdavač i ja kao tadašnji glavni i odgvorni urednik nalazimo se pred sudom od strane onih koji su zapravo napravili mnogo toga ružnoga u protekli četiri, pet godina našem narodu prije svega zloupotrebljavajući ovlasti koje su imali i privilegije od strane državnoga aparata“, istakao je Fehratović.

Apsurdno je da ulazimo u sumnju da uopće ovaj proces kao i svi ostali montirani procesi, koji pokušavaju da nam napakuju određene stvari kratkih ruku, a to sada sve dolazi do izražaja narodnih umotvorina „ U laži su kratke noge“.

„ Mi ćemo zahtjevati objašnjenje od dotičnog sudije i od sudova u cijeloj državi Srbiji, pa čak i ako treba od Ustavnog suda da vidi o čemu se ovdje zapravo radi. Ja odgovorno tvrdim da BKZ-a nema nikakve veze, a pogotovu rodbinske veze sa gospodinom Mirsadom Jusufovićem , Mirsadom Ljajićem, Rešadom Hodžićem , Seadom Bećirovićem, niti bilo kime drugim i ovo je nešto što je apsurdno. Ako neko smatra da mu je BKZ-e otac ili majka, onda to treba da dokaže svojim djelom i svojim angažmanom, a četvorica osoba ni u kojem slučaju ne mogu svojim djelom i angažmanom pripadati onome o čemu se ovdje govori“, dodao je Fehratović.

On je posebno podvukao to- da ako ih sada tuže za utvrđivanje očinstva, šta će im biti sljedeće.

Pripremila: Meka Dečković

(Sandžak TV)