Održane tribine o Autonomiji u Frankfurtu i Ofenbahu – Delegacija danas putuje za Amsterdam

Jučer (24. 2. 2012. godine) delegacija Sandžačkih institucija koju su činili Emir Elfić, Jahja Fehratović i Hako Duljević održala je tribine u Frankfurtu i Ofenbahu, na kojima se govorilo o Sandžaku kao prekograničnoj regiji – izazovima i perspektivama.

[nggallery id=65]

U višečasovnim dijalozima sa Bošnjacima ova dva njemačka grada razmijenjene su informacije, iskustva i prijedlozi o jačanju i poboljšanju veza između matice i dijaspore. Gosti su domaćine informirali o svim aktuelnim pitanjma u Sanžaku, sa posebnim akcentom na predstojeće aktivnosti kada su u pitanju predstojeći lokalni i parlamentarni izbori.

Delegacija danas putuje za Amsterdam gdje će prisustvovati humanitarnom koncertu za liječenje ratnog komandanta Salka Hajdarevića – dobitnika priznanja zlatni Ljiljan. Delegacija iz Sandžaka će u Amsterdamu također održati tribinu „Autonomija sandžak – Izazovi i perspektive“.

Domaćini su pokazali veliku svijest kada su u pitanju sandžački tekući i suštinskih problemi. Izrazili su spremnost i stavili sve svoje resurse na raspolaganje sandžačkom bloku i Panbošnjačkom pokretu na putu ostvarivanja sveukupne slobode Bošnjaka.

Delegaciji su se priključili i potpredsjednik ZSD Ahmed Ahmatović i Edin Taljić porijeklom iz Pljevalja.

Informativna služba