BKZ osuđuje napad na kancelariju u Prijepolju

BKZ najoštrije osudjuje napade na bošnjačke nacionalne institucije od strane srbijanskih nacionalističkih i profašističkih organizacija.
Naime, 1. oktobra 2011. godine, u ranim jutarnjim satima, na ulazu zgrade u kojoj je sjedište Bošnjačke kulturne zajednice, u Prijepolju, osvanuo je grafit, na kojem se nalazi znak organizacije OBRAZ, poznate po svojim nacionalističkim i šovinističkim stavovima, kao i po širenju antimuslimanske propagande i mržnje prema svemo što nije srpsko.

Ovaj najnoviji dogadja je jasno povezan, i može se isključivo posmatrati u kontekstu grafita koji su se pojavili prije izvjesnog perioda u Prijepolju, u kojima se veličao ratni zločinac Ratko Mladić i genocid u Srebrenici.

Zahtijevamo od policijskih i nadležnih pravosudnih organa da hitno pronadju nalagodavce i počinioce ovog vandalskog čina.

Ukoliko i ovog puta, kao i u slučaju prethodnih dogadjaja izostane reakcija nadležnih organa, posebno tužilaštva i policije, smatraćemo da i oni učestvuju u napadima na bošnjačke nacionalne institucije.