Silom na štrajkače TK Raška

Štrajkači TK Raška koji duže vremena štrajkuju pred zgradom lokalne samouprave u Novom Pazaru napadnuti su jutros od strane visokog funkcionera lokalne samouprave u Novom Pazaru Fevzije Murića koji je prema svjedočenju očevidaca udarao bolesnog štrajkača, šećeraša i gurao žene koje izgladnjele štrajkuju zahtijevajući isplatu zaostalih novčanih sredstava na osnovu sudskih presuda. Ubrzo nakon ovog incidenta stigla je policija koja je u svom maniru, silom ugurala nekoliko štrajkača, vukući ih za ruke i noge, većinom nemoćnih žena u policijsku maricu i udaljila ih sa lica mjesta.

[nggallery id=48]

Nismo mogli saznati da li su štrajkači uhapšeni, i ako jesu zašto je to učinjeno. Policija je uzimala radnicima TK Raška telefone sa snimcima nasilja koje je provedeno nad nedužnim štrajkačima. Bilo je prisutno i vozilo hitne pomoći koje je odvezlo bolesnog štrajkača šećeraša u Zdravstveni centar. Za vrijeme ovih dešavanja lokalni čelnici su mirno sa prozora opštinske zgrade posmatrali kako se provodi nepravda nad gladnim narodom i štrajkačima koji traže svoje zarađene zarade.

Policija je ovladala stepeništem koje vodi u zgradu novopazarske lokalne samouprave, a štrajkači su ostali na platou ispred samog ulaza u zgradu.

Izvor: SandzakPRESS.net