(No title)

Narodni poslanik parlamenta Republike Turske, predsjednik parlamentarne delegacije Turske u Savjetu Evrope, Erol Arslan Džebeldži, posjetio je sjedište Bošnjačke kulturne zajednice i tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom, na čelu sa predsjednikom ove organizacije, prof. dr Mevludom Dudićem.

Tom prilikom turski parlamentarac se interesovao o cilju osnivanja BKZ-a, te programskim načelima ove organizacije. Domaćini su iscrpno upoznali goste o programu i aktivnostima Bošnjačke kulturne zajednice, kao i o izbornoj kampanji za Bošnjačko nacionalno vijeće, te značaju ovih izbora.

Ovom prilikom gosti iz Turske su se interesovali o stanju svih, a posebno kolektivnih ljudskih prava Bošnjaka u Srbiji, te modalitetima prevazilaženja brojnih problema sa kojima se suočavaju Bošnjaci u Sandžaku i Srbiji.

Domaćini su ukazali na brojne oblike kršenja prava Bošnjaka, istaknuvši odlučnost Bošnjačke kulturne zajednice na putu očuvanja nacionalnog identiteta, kao i opredjeljenja da se problemi rješavaju pravnim sredstvima, mirnim putem i dijalogom.

Informativna služba

Bošnjačke kulturne zajednice