Koncert ilahija i sevdaha za „Dan bošnjačke nacionalne zastave“

koncert08052010bugojno-4Bošnjačka kulturna zajednica je 8. maja 2010. Godine u večernjim satima priredila koncert ilahija i sevdaha na Gradskom trgu „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru, a u povodu obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave. Na koncertu je učestvovao vokalni ansambl „Bugojno“ i trio Selma, Azer i Safet.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj građana, među kojima i predsjednik Sandžačke narodne partije dr. Mirsad Đerlek, koji je Bošnjačkoj kulturnoj zajednici dao punu podršku za predstojeće izbore.

Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice dr. Mevlud ef. Dudić otvorio je svečanost.

„Čini mi čast i zadovoljstvo otvoriti ovu svečanost kojom će otpočeti zvanično obilježavanje Dana bošnjačke nacionalne zastave, sa nadom da ćemo naredne godine na mnogo veličanstveniji način obilježiti ovaj datum.“ – kazao je predsjednik Dudić.

Predsjednik je govorio o povodu zbog kojeg je koncert u priličen, Danu bošnjačke nacionalne zastave, te je najavio učesnike koncerta.

„Večeras su sa nama braća s’ one strane Drine. Imaju priliku večeras predstaviti se ovdje na trgu „Gaz Isa-bega“ koji je 1461. godine udario temelje prvoj džamiji i prvoj školi.“ – naglasio je predsjednik BKZ-a dr. Mevlud Dudić.

Učesnici koncerta su se predstavili sa trinaest numera, ilahija i sevdaha.

[nggallery id=6]