Zijaret delegacije Parlamenta Republike Turske

Delegacija Parlamenta Republike Turske posjetila je sjedište Bošnjačke kulturne zajednice u Novom Pazaru, u sastavu  Džemal Jilmaz Demir narodni poslanik za oblast Samsuna, Mehmet Mil Hdr narodni poslanik za oblast Mule. Tom prilikom podpredsjednik BKZ-a, dr Rifat Redžović, upoznao je goste sa ciljem i programskom orjentacijom ove organizacije kao i aktivnostima u cilju upisa Bošnjaka u poseban birački spisak radi učešća na izborima za Bošnjački nacionalni savjet koji će se održati 6 juna, ove godine.
Turski parlamentarci su se interesovali i o stavu Bošnjačke kulturne zajednice u vezi sa donošenjem Deklaracije u Parlamentu Srbije o osudi genocida u Srebrenici.
U vezi sa tim domaćin je istakao da je za Bošnjake prihvatljiva deklaracija isključivo sa jasnom kvalifikacijom zločina u Serebrenici imenom  „Genocid“.
Domaćin je upoznao goste sa opsežnim pripremama za preizbornu kampanju i odlučnošću BKZ-a da pobjedi na predstojećim izborima kako bi  se Bošnjački nacionalni savjet vratio Bošnjacima.
Gosti su nedvosmisleno podržali opredeljenje Bošnjačke kulturne zajednice na putu očuvanja nacionalnog identiteta Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji ističući da je prava saradnja tek predstoji.

INFORMATIVNA SLUŽBA BKZ-a