↑ Return to O nama

Printaj Stranica

BKZ u BiH

 

U utorak, 28. februara 2017. god., u velikoj sali Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” u Tuzli upriličena je tribina pod nazivom “Moja domovina – moje blago” za Dan nezavisnosti BiH, u organizaciji BKZ u BIH i saradnji sa NUB i Ekonomsko-trgovinskom školom. U sklopu tribine održana je promocija poetskog djela “U Božijoj bašti svega” autora Mustafe Mustačevića kao i upriličena njegova izložba radova u tehnici mozaik od materijala iz prirode.
 Promotori poetskog djela “U Božijoj bašti svega” bile su direktorica Ekonomsko-trovinske škole prof. Larisa Ćustendil i predsjednica BKZ u BiH dr. Mersada Nuruddina Agović.
Na tribini su istaknute vrijednosti Bosne koja je poput sehare u kojoj ima raznovrsnih vrjednota i blaga, sevdalinki, prirodnih bogatstava, kulturnih znamenitosti i svega što Bosnu čini specifičnom.
N. A.
 

Pargan recitujeU ponedjeljak 28.decembra 2015.godine u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci ”Derviš Sušić” u Tuzli upriličena je književna večer pod nazivom ”Njegujmo bosanski jezik” na kojoj su gosti bili književnici Dr. Bisera Boškailo i Mehmed Pargan. Moderatorica je bila Mersada Nuruddina Agović, a prisutnima se, u svojstvu domaćina biblioteke, obratila i Muhterema Halilović. Opširnije »

https://youtu.be/F_mMGVHk2uA

« Strana 1 »