BKZ organizrala skup podrške Palestini u Novom Pazaru

Bošnjačka kulturna zajednica i Palestinska zajednica u Srbiji organizovali su “Šetnju za mir” i skup podrške palestinskom narodu. Na trgu Gazi Isa-beg je, nakon šetnje, upriličen i program koji je otpočeo izvjedbom Hamze Škrijelja.

U ime organizatora skupa Muzafer Župljanin poručio da se trebaju stidjeti svi koji u ovom trenutku šute i nijemo posmatraju genocid u Palestini.

“Nek se stide svi oni koji sada šute i okreću glavu zatvarajući oči na stradanje Palestinaca – naše braće. Ćutite, haram vam bilo! Allah će napraviti ravnotežu. Braćo i sestre Palestinci – uzdajte se u našeg stvoritelja. Računi će se polagati kod Njega na Sudnjem danu. Sloboda za Palestinu!”, istakao je Župljanin.

Na skupu i delegacija Palestinske zajednice u Srbiji predvođena prvim savjetnikom Elijanom Kesvanijem. U obraćanju prisutnima Kesvani je poručio da podrška sa svih strana svijeta daje palestinskom narodu dodatnu snagu da ne posustane u ovim teškim trenucima.

“Nastavićemo svoju borbu, ostaćemo nepokolebljivi i nećemo pokleknuti. Mi znamo da vi stojite uz nas. Ne pomaže onoga kome je nanesena nepravda niko osim onoga ko je okusio tu nepravdu. Mi smo potpuno sigurni da ste vi naša braća i da nas pomažete i podržavate punim srcem”, kazao je Kisvani.

Sa skupa još jednom poslata poruka da je Palestina u dovama Sandžaka i da se cijeli svijet moli za njenu slobodu.

SANA