Muftija Dudić prisustvovao Bajramskoj akademiji u Priboju

Trećeg dana Bajrama, 23.08.2018. godine, u organizaciji Medžlisa IZ-e Priboj, upriličena je tradicionalna manifestacija “Bajram dođe, mirišu avlije”.
Skupu su prisustvovali predsjednik Mesihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predstavnik Pribojskog medžlisa, predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života Priboja i drugih sandžačkih gradova.
Na manifestaciji su se obratili  Jasmin ef. Eminić ispred Medžlisa IZ-e Priboj i Jasmin Hodžić – zamjenik predsjednika Općine Priboj.
Na kraju se prisutnima obratio muftija Dudić istakavši da mu je uvijek posebno zadovoljstvo biti sa muslimanima Priboja i da su oni ponos Sandžaka.
Iznova je potvrdio spremnost Islamske zajednice da se izbori za početak izgradnje džamije u Novom Priboju čestitavši imamima Priboja na tome što su i u najtežim danima očuvali jedinstvo Islamske zajednice.
Skup su uljepšali i članovi hora Zefir iz Srebrenika koji su svojim prelijepim izvedbama ovu noć u Priboju učinili posebnom.