Dr. Admir Muratović na konferenciji u Rimu

Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice, dr. Admir Muratović nalazi se u Rimu povodom konferencije koju je organizirao OESCE, a tema je „Povratnici sa stranih ratišta i izazovi koji stoje pred njima“. Dr. Muratović predstavio institucije Mešihata IZ-e u Srbiji.

„Ovo je veliko priznanje našim organizacijama, jer sam u prilici da iz prve ruke upoznam one, koji donose odluke na regionalnom i svjetskom nivou. Pored zemalja EU prisustvovali predstavnici zemalja Amerike, Rusije, Jordana, Tunisa, Koreje, Kine. Upoznao sam prisutne o Snadžaku i načinu življenja„ – kazao je dr. Admir Muratović.

Braneći stav, odvažno ukazao na nepravilnosti.

On je dodao:„U svom radu sam aktuelizirao problem određene terminologije, koja se koristi i da nije dobro da ne budemo precizni u tome. Termin kao što su vehabije i selefije nisu dobri termini, jer vjernici koji su rigidniji ne znači da su skloni nasilju, tako da se to treba poštovati.“

Zahvaljujući djelovanju Islamske zajednice, njeni predstavnici su uvijek pozvani da uzmu učešće na ovim i sličnim konferencijama, dodao je dr. Admir Muratović. Konferencija će trajati i sutra kada će se nastaviti izlaganja istaknutih učesnika.