BKZ Njemačke simbolično obilježila stradanje Bošnjaka u Srebrenici

 Bošnjačka Kulturna Zajednica Njemačke organizirala je skup povodom obilježavanja 20 godina od genocida počinjenog u Srebrenici 1995. dodine u subotu će se održati centranlni skup na kojem će se prisutnima obratiti brojni predstavnici iz političkog života i vjerskih  institucija.

Predsjednik BKZ-a Njemačke, Suljo ef. Džanković iznio plan i program organizacije velikog skupa koji će se upriličiti povodom obilježavanja 20 godina od genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine.

 Oni su postavili pano, izložbu slika na kojem su predstavljeni detalji genocida iz Srebrenice, najveća simbolika je kako kažu organizatori je ta šta će biti zakonavno 8372 eksera u velikim platama koje su postavljene na standu.

“Ovaj nesvakidašnji skup planira se održati u subotu, 11. jula  u centru grada Hamburga na velikom trgu na kome će organizatori upriličiti izložbu slika genocida u Srebrenici. Treba napomenuti i to da će se prisutnima obratiti brojni predstavnici iz političkog života i vjerskih  institucija”- ističe Suljo ef. Džanković predsjednik BKZ Njemačke.

SANA – Šabotić

12 3 4