Polaznici Škole Kur’ana u Rožaju dobili sertifikate

SKOLA U ROZAJAMA (5)U organizaciji Bošnjačke kulturne zajednice u saradnji sa Muslimanskim omladinskim klubom u Domu kulture u Rožaju 08.12.2014. godine organizirana je svečanost povodom uspješno završenog učenja harfova (sufare) za učenike Škole Kur’ana Časnog Rožaje.

Polaznici škole Kur’ana, njih 74 dobilo je sertifikat. Škola Kur’ana otvorena je 2010 god. u Novom Pazaru, broji preko 20 odjeljenja širom Sandžaka, a od prije par mjeseci Škola Kur’ana otvorila je odjeljenja u Rožaju i Petnjici. Preko 2000 polaznika Škole Kur’ana uspješno je savladalo harfove i sada uče Kur’an napamet. U Rožaju za samo par mjeseci, polaznika je preko dvije stotine.

Na svečanosti Škole Kur’ana eminentni gosti, zamjenik muftije za južni Sandžak i da’vu, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, direktor Škole Kura’na Časnog hfz. Irfan ef. Malić, Hazbija Kalač i mnogi drugi predstavnici javnog, kulturnog i vjerskog života južnog Sandžaka. Prepuna sala Doma kulture u Rožajama jasan je pokazatelj da ljudi podržavaju rad institucija Bošnjačke kulturne zajednice i Islamske zajednice.

Djeca su učila ilahije, ajete iz Kur’ana, nakon čega je hfz. Abdurrahman ef. Kujević svečano uručio diplome.

Obratio se prisutnima i zahvalio na podršci koju mu pružaju bez obzira na trenutno stanje u Rožaju.

Hfz. Irfan ef. Malić, pohvalio je polaznike i govorio o značaju učenja Kur’ana, jer je to, naglasio je „jedini pravi put.“

Škola Kur’ana Časnog raspisuje novi konkurs za upis novih polaznika.

SANA

SKOLA U ROZAJAMA (13)

DSC_5445

DSC_5446

SKOLA U ROZAJAMA (18)

SKOLA U ROZAJAMA (12)

DSC_5421DSC_5460

 

DSC_5383

DSC_5379

DSC_5376