Drugi dan manifestacije „Dani bosanskog jezika“ – Seminar/predavanje Muftije Zukorlića na IUNP-u

U organizaciji Bošnjačke kulturne zajednice i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, danas, 10.06.2014. godine u Velikoj sali IUNP-a održan je seminar/predavanje muftije Muamer-ef. Zukorlića – predsjednika IUNP i generalnog sekretara BANU, na temu „Jezička kultura i intelektualnost.

U svom iscrpnom izlaganju Muftija Zukorlić je kroz prizmu historije i života božjih poslanika, te kur’anske i hadiske poruke, kao i historijski razvoj i ekspanziju danas priznatih svjetskih jezika govorio o značaju jezika i jezičke kulture.

On je govorio i o kulturi jezika naših predaka, koja je sistematski uništavana proteklih stotinu, kada je uništavan svaki kulturni aspekt Bošnjaka i njihove tradicije.

Seminarom je moderirao Salahudin Fetić – generalni sekretar BKZ.

Nakon obraćanja, akademski auditorij je imao prilike postavljati pitanja, na koja je Muftija Zukorlić iscrpno odgovarao.

(Izlaganje Muftije Zukorlića i odgovore na pitanja objavit ćemo u cjelosti naknadno)

seminar muftije zukorlica (1) seminar muftije zukorlica (2) seminar muftije zukorlica (3) seminar muftije zukorlica (4) seminar muftije zukorlica (5) seminar muftije zukorlica (6) seminar muftije zukorlica (7) seminar muftije zukorlica (8) seminar muftije zukorlica (9) seminar muftije zukorlica (10) seminar muftije zukorlica (11)