Predsjednik opštine Rožaje političkom manipulacijom svojata tuđe akcije

fotografija (3)Bošnjačka kulturna zajednica u Rožajama, realizirajući jednu humanu akciju, suočila se sa nevjerovatnom političkom manipulacijom. O čemu se radi?

Bošnjačka kulturna zajednica je od strane nekoliko turskih humanitarnih organizacija obezbijedila pomoć za dvadeset mladih bračnih parova, koji su stupili u bračnu zajednicu, tek kada su se upisali za obećanu pomoć koja se sastoji iz skoro kompletnog osnovnog namještaja za jedno novoosnovano domaćinstvo. U realizaciji ove akcije, u postupku ubrzanja carinskog postupka, pomogla je humanitarna organizacija „Merhamet“, a uključila se i humanitarna organizacija „Izvor“ iz Rožaja. Akcija je u Rožajama veoma pozitivno odjeknula, i taman kada se pomislilo da će to biti jedan izuzetan primjer korisnog društvenog rada od strane nevladinih organizacija, na scenu stupaju političari.

Predsjednik opštine Rožaja, Nusret Kalač je već drugog dana nakon podjele pomenute pomoći, obišao neke od primaoca, i nakon toga njegove službe su objavile vijest kako je Lokalna uprava u organizaciji turskog Genc Mehira a posredstvom BKZ-a realizovala ovu akciju. Jedina istina u svemu ovome  jeste  da je Lokalna uprava opštine Rožaje pozvana da preko svog prestavnika na svečanosti koju BKZ  i „Izvor“ iz Rožaja, organizuju u povodu ove akcije, kada će biti prisutni donatori iz repubilike Turske, potvrdi da je BKZ uspješno realizovala prispjelu pomoć, a ne da se ona i njen predsjednik predstavljaju kao dobrotvor i nosilac projekta.

Osiromašeni narod, a među njima brojni mladi ljudi koji zbog teškog ekonomskog stanja nisu u mogućnosti ni sklopiti bračnu vezu, doživio je da u jednoj akciji Bošnjačke kulturne zajednice, gdje je bar u jednom simboličnom broju nastojala pomoći prevazilaženju ovog problema, doživljava jednu nevjerovatnu predstavu gdje se onaj koji je najviše odgovoran za ovo teško ekonomsko stanje preko tuđih leđa pokušava predstaviti njegovim pomagačem i spasiocem.

Nusaret Kalač kao dvodecenijski predsjednik osiromašene opštine Rožaje, uhvatio se i ove akcije, kao slamke spasa, nastojeći je pripisati sebi u političke svrhe, pokazujući da je spreman i ovakvu humanu akciju zloupotrijebiti kako bi pribavio sebi političke poene u vrijeme kada mu nedostaju stvarni aduti da se spasi odgovornosti za teško ekonomsko stanje u opštini.

Ima li kraja političkim zloupotrebama i gdje je prag političkog licemjerstva, pitanje je koje je i na ovom slučaju isplivalo na svjetlo dana.

 

Informativna služba BKZ OO Rožaje