Čestitka BKZ-a dr. Dudiću na izboru za predsjednika Mešihata

Predsjednik Mešihata dr. Mevlud Dudić

Predsjednik Mešihata dr. Mevlud Dudić

Generalni sekretar Bošnjačke kulturne zajednice Salahudin Fetić uputio je u ime ove organizacije čestitku dr. Mevlud-ef. Dudiću na izboru za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Čestitku prenosimo u cjelosti.

 

Poštovani predsjedniče,

imam osobito zadovoljstvo da Vam, u ime Bošnjačke kulturne zajednice, predsjedništva, cjelokupnog rukovodstva i članstva, te u svoje lično ime, uputim najiskrenije čestitke na izboru za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Želimo istaći da smo ponosni na Vas, kao prvog predsjednika BKZ-a, na Vaš dosadašnji angažman u društvenom, političkom, obrazovnom i vjerskom životu Bošnjaka, i molimo svemogućeg Boga da Vam podari snage, mudrosti i znanja da u narednom periodu istrajete na putu borbe za slobodu, autonomnost i ravnopravnost Bošnjaka muslimana u Sandžaku, Bosni i Hercegovini i Srbiji, te da ubrzo dočekamo povratak uzurpiranog nam jedinstva Islamske zajednice.

Također, ponosni smo i na muftiju sandžačkog Muamer-ef. Zukorlića koji je do sada časno nosio ovaj bajrak, kao i na način izbora i primopredaje dužnosti koji se upriličio 4. januara ove godine, čime je Islamska zajednica posvjedočila jedinstvo i nepokolebljivost kada je u pitanju sloboda Bošnjaka muslimana ovog podneblja.

Generalni sekretar BKZ-a

Salahudin Fetić