BKZ zahtijeva istragu po svjedočenju Ismeta Ramovića

bkz-vidjenjeBošnjačka kulturna zajednica, povodom navoda Ismeta Ramovića u emisiji „Svjedok kriminala“ na televiziji „Sandžak“ od 6. decembra 2013. godine daje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Uvjerljive optužbe Ismeta Ramovića na račun Rasima Ljajića za organiziranje otmica, ubistava, vođenje narko-poslova i svih drugih vidova kriminala u Sandžaku i Srbiji, sa direktnim navođenjem posrednika, izvršioca, učesnika, saradnika koji vode prema glavnom organizatoru Rasimu Ljajiću treba najozbiljnije shvatiti i do kraja ispitati.

Zahtijevamo od nadležnih organa Policije, Tužilaštva za organizirani kriminal i drugih državnih instanci da do kraja ispitaju navode i rasvijetle mnoge zločine koji godinama opterećuju građane Novog Pazara, Sandžaka i Srbije i ugrožavaju opću bezbjednost, te da ulože maksimum napora i sprovedu sve zakonom predviđene istražne radnje i procesuiraju odgovorna lica iz kriminalne organizacije Rasima Ljajića.

Čudno je što, ovako autentično svjedočenje, nije zainteresiralo beogradski „Kurir“ i sarajevski „Avaz“ i „Oslobođenje“ koji se utrkuju da bez ikakve provjere plasiraju svaku laž i neistinu izrečenu od strane Rasima Ljajića i njegovih medijskih eksponenata na račun istinskih boraca za pravdu i istinu i suštinski preporod sandžačkog i općebošnjačkog duhovnog prostora i srbijanskog društva.

Zašto šuti najgovorljivija aktivistkinja za ljudska prava iz Novoga Pazara Aida Ćorović koja se oglašava za sve i svašta, kada treba stati u kraj organizatoru svih kriminalnih aktivnosti u Sandžaku koje ugrožavaju opću bezbjednost i sigurnost građana Rasimu Ljajiću?

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova, da svjedoku Ismetu Ramoviću pruži adekvatnu policijsku zaštitu. Nakon onoga o čemu je svjedočio više je nego očgledno da mu je ugrožena lična bezbjednost.

 

Informativna služba