Bajramska čestitka

bkz-vidjenje

Rijasetu islamske zajednice u Sarajavu, reisu-l-ulemi Huseinu ef.Kavazoviću, Mešihatu Islamske zajednice, Muftijstvu sandžačkom, muftiji sandžačkom Muameru ef. Zukorliću, svim muslimanima u domovini Bošnjaka, Bosni i Hercegovini i Sandžaku, muslimanima u Crnoj Gori i Srbiji, na Kosovu, u Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji, našoj braći i sestrama u bošnjačkoj dijaspori diljem svijeta,

B a j r a m   š e r i f   m u b a r e k   o l s u n !

I neka i ovi mubarek dani ramazanskog Bajrama budu još jednan povod da se prisjetimo da smo dio velikog umeta Muhammeda, a.s. i da je naš put, na ovodunjalučkim mapama kulture i duhovnosti upisan kao put milosti koju je Allah Veličanstveni pokazao svojim robovima kako da uspješno stignu do svoga Stvorioca.

Po isteku ramazana, mjeseca posta i pojačanog ibadeta Gospodaru Svjetova, radujemo se jer smo još jednom potvrdili prisegu Stvoriocu, a tu radost zovemo Bajramom. Ova naša Radost nije i ne može biti potpuna bez ubijeđenosti da je naš put ispravan, a ispravnosti puta ne može biti bez ispravne vjrere.  Zato smo dužni svim svojim kolektivnim i pojedinačnim potencijalima doprinijeti da naša vjera islam bude u središtu naših života.  Samo tako možemo biti uspješni i stići do cilja.

Neka Allah, dž.š. spusti milost i nagradu na pravovjerne!

Hazbija Kalač,
predsjednik  BKZ u