Poziv na protestni skup ‘SVI PROTIV UBICA’

letak_protestPolazeći od činjenice da je pravo na život osnova ljudske civilizacije, Bošnjačka kulturna zajednica poziva sve građane i političke, vjerske i kulturne predstavnike naroda na protestni skup „SVI PROTIV UBICA“ ispred Gradske uprave Novog Pazara u utorak 18. 6. 2013. godine u 14:00 h.

Posljednji u nizu ubilačkih napada na nevine građane Novog Pazara izvršen je 14. 6. 2013. godine na gradskom šetalištu kada je pripadnik obezbjeđenja gradonačelnika Mahmutovića i minstra Ljajića s više hitaca pred očima nekoliko stotina šetača pokušao ugasiti nevini mladi ljudski život.

Vlasti gradonačelnika Mahmutovića i ministra Ljajića ubistvima, pokušajima ubistava i drugim incidentima pokušavaju skrenuti pažnju s katastrofalnog stanja u koje su doveli građane Novog Pazara i Sandžaka i neispunjenih predizbornih obećanja.

Derdemez, Alić, Ajdinović, Dolovac – ko je sljedeći na spisku za odstrijel kriminalnih i političkih moćnika koji žele od Novog Pazara i Sandžaka napraviti nesigurnu zonu i terorom natjerati građane da im postanu sluge ili da se isele sa ovih prostora.

Dođite da na skupu „SVI PROTIV UBICA“ pokažemo da nas ne mogu ni zaplašiti ni otjerati sa naših ognjišta!

Ljudski život nema cijenu! Sloboda je temelj civilizacije! Pokažimo da smo slobodni i civilizovani ljudi!

Vrijeme je za građanski aktivizam protiv terora kriminalnih vlasti!

„SVI PROTIV UBICA“

Predsjedništvo BKZ