BKZ U CRNOJ GORI PODIJELILA KUR’ANE NA SAJMU KNJIGA U PODGORICI

sajam u pgNa nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici, Bošnjačka kulturna zajednica u Crnoj Gori besplatno je dijelila prijevod Kur’ana, inače donaciju Zajednice sandžačke dijaspore.

Direktor Sajma, gospodin Predrag Uljarević, rado je prihvatio ovu inicijativu BKZ-a i u tu svrhu ustupio štand na kom su predsjednik BKZ Petnjica Almir Muratović i predsjednik BKZ Bar Mevludin Kuč sa Orhanom Dedeićem i drugim aktivistima, tog 14.maja podijelili posjetiocima Sajma oko 400 primjeraka ove, ne samo za muslimane, najvrjednije knjige.

sajam u pg2Posjetioci Sajma su bili izuzetno prijatno iznenađeni i reakcije su bile veoma pozitivne. Jedna od izjava je bila “…da bi svi hrišćani trebali pročitati Kur’an, ali i muslimani da pročitaju Bibliju kako bi se svi bolje razumjeli…”.

Nažalost, bilo je i komentara kao: „Mrzim Kur’an!“.  Naravno, takvi su bili rijetki.

Interesantan je bio i slučaj organizovane grupe đaka iz neke od osnovnih škola. Naime, kada je zainteresovanoj djeci objašnjeno da su u pitanju islamske knjige, dječak po imenu Luka je zamolio za jedan primjerak Kur’ana kako bi ga poklonio svom drugu Edinu!

Mirsad Kurgaš