Cinično ponašanje srbo-crnogorskih vlasti prema Islamskoj zajednici u Srbiji

Ceman-Necko-BKZ-Bel-300x225Baš kada se Bošnjak ponada da su se naši vjekovni komšije dozvali pameti i da su prihvatili da možemo živjeti u miru i slozi, baš tada se ta komšijska zla ćud oglasi i počne nas nemilosrdno gušiti.

Poslednji događaji i podvale koje su sistematski prpremljene sa ciljem rušenja Islamske zajednice u Srbiji dostigle su vrhunac ovih dana.

Sada već uvježbani prorežimski sluge i plaćenici, ne stideći se ni trenutka, krenuli su u nove napade na ono što Bošnjacima na Sandžaku je najdragocenije, Islamska zajednica je napadnuta a čovjek koji je po Sandžaku i šire učinio milion dobara muftija Muamer Zukorlić je na meti svakodnevnih udara i provokacija.

Bošnjačka kulturna zajednica u Belgiji se ne može pomiriti sa teškim režimskim podvalama bjelosvjetskih plaćenika i razbijača na nase vjerske i duhovne svetinje.

Pozivamo državne režime Srbije i Crne Gore da se kane Islamske zajednice u Srbiji, da uvažavaju slobode i prava Bošnjaka kako na Sandžaku tako i u dvijema državama, da se kane „proizvodnje dobrotvornih Islamskih zajednica“, koje očito dovode narod Sandžaka u bezizlaznu situaciju.

Predsjednik BKZ Belgije

Nedzad Ceman