BKZ se ponosi donatorskim akcijama Muftije Muamera Zukorlića

BKZ logo siviBošnjačka kulturna zajednica obavještava javnost da je postigla dogovor o kupovini zemljišta površine 400 metara kvadratnih u strogom centru Petnjice na Bihoru, na kome će ubrzo početi izgradnja Bošnjačkog kulturnog centra.

U toku je izrada idejnog projekta i druge potrebne dokumentacije za izgradnju ovog izuzetno važnog objekta neophodnog za djelovanje BKZ, jednog od ključnih oslonaca očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na tom prostoru.

Kupovina zemljišta i izgradnja biće finansirani sredstvima prikupljenim u donatorskoj akciji koju je nedavno sproveo u Luksemburgu muftija Muamer ef. Zukorlić.

Pokušaj beogradskih i drugih medija da omalovaže i negativno predstave ovu donatorsku akciju i njenog nosioca shvatamo kao nedostojan i neadekvatan udarac kojim se želi Sandžačkom muftiji uzvratiti na jučerašnju izjavu kojom tendenciozne i neprofesionalne medije označava kao jedan od tri izvora zla kojim se nastavlja razaranje društva.

BKZ je ponosna na svoje akcije, a posebno na svoga Muftiju, jer je definitivno jedini čovjek među Bošnjacima, a i šire, koji može u humanitarne svrhe prikupiti za tako kratko vrijeme toliki novac.

U akciji Muftije za manje od sat vremena u Luksemburgu je prikupljeno 77.000 eura, a samo nedjelju dana prije u Parizu za izgradnju džamije, potrebne Bošnjacima i drugim balkanskim muslimanima Pariza, za oko sat vremena prikupio je 156.000 eura.

Svugdje u svijetu, pa i na Balkanu, veličaju se ljudi koji ne žale svoj autoritet za prikupljanje sredstava u opće humane svrhe, samo u slučaju Muftije i samo beogradski i njima slični mediji kristalno dobro nastoje predstaviti kao zlo.

Poštovani Muftija, BKZ Vam zahvaljuje i uvijek će poštovati Vašu spremnost da povjerenje koje uživate od strane naroda stavite na raspolaganje na dobrobit svih ljudi.

Predsjedništvo BKZ