Predsjednik BKZ Luksemburga, Faruk LIČINA, uputio čestitku predsjedniku SBK-a

faruk-licina1U povodu osnivanja Svjetskog bošnjačkog kongresa i izbora za predsjednika SBK-a, u ime Bošnjačke kulturne zajednice Luksemburga čestitke  dr. Mustafi Ceriću uputio je predsjednik BKZL-a, g-din Faruk Ličina.

 Luksemburg, 9. januar 2013.

Uvaženi dr. Ceriću,

Tokom 20-ogodišnjeg nošenja emaneta tj. odgovornosti reisul-uleme Islamske zajednice u BIH – te najčasnije funkcije u Bošnjaka, uspjeli ste u najtežim trenucima sačuvati  čast i ugled te ustanove. Odigrali ste veliku ulogu, afirmirajući državnost Bosne i Hercegovine na Istoku kao i na Zapadu, te štiteći pravo Bošnjaka da imaju svoju domovinu.

Stoga, raduje me činjenica da ste upravo Vi, izabrani za Predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK). Bez sumnje, ubijeđen sam da ćete ostati borac za prava Bošnjaka u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i regionu, a istovremeno i ambasador svih Bošnjaka svijeta.

Dopustite da Vam ovom prilikom najiskrenije čestitam, u moje osobno ime, ali i u ime Bošnjačke kulturne zajednice Luksemburga (BKZL), na ukazanom Vam povjerenju, te molim Allaha dž.š. da Vas i Vaše suradnike obaspe istrajnošću, mudrošću i zdravljem, na putu realizacije zacrtanih ciljeva SBK-a.

BKZL, Faruk Ličina, predsjednik