Promocija “Sandžačkog rječnika” u Bijelom Polju

U organizaciji Bošnjačkog kulturnog centra iz Bijelog Polja, sinoć je u Domu kulture u Bijelom Polju promoviran “Sandžački rječnik” autora Džavida Begovića i Šefke Begović-Ličina. Brat i sestra Begović su prvu sandžačku promociju “Sandžačkog rječnika” organizirali upravo u svom Bijelom Polju iz kojeg su odavno u svijet otišli.

“Ovo je naša hedija rodnom Bijelom Polju i našem Sandžaku”, poručili su Begovići pred prepunom salom bjelopoljskog Doma kulture.

Večerašnjoj promociji Sandžačkog rječnika je prisustvovao i dao poseban doprinos akademik dr. Dževad Jahić, koji je Sandžački rječnik ocijenio prvim regionalnim rječnikom Bosanskog jezika, veoma značajnim naučnim doprinosim u zaokruživanju prostora na kojem se govori bosanski jezik.

Džavid Begović je na kraju poručio da nakon ovog rječnika “manje poznate” riječi postaju “poznate” i da naš sandžački dijalekat bosanskog jezika ovim Rječnikom dobija naučnu jezičku potporu očuvanju našeg sandžačkog identiteta na svim prostorima na kojim Bošnjaci Sandžaka danas žive.