Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) počela sa radom

U Sarajevu je danas zvanično s radom počela Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) čiji je osnovni cilj osiguranje kontinuiteta rada institucija od značaja za Bošnjake.

Inicijativa za formiranje BNF-a pokrenuta je prošle godine, a predsjednik UO BNF-a Hako Duljević je na danas održanoj konferenciji za novinare pojasnio da je ova fondacija neprofitna i nepolitička te da je otvorena za sve.

– U prvom planu će nam biti osiguranje sredstava za nesmetan rad svih bošnjačkih organizacija, institucija i ustanova, a Fondacija će djelovati u BiH, Sandžaku i dijaspori, kazao je Duljević.

Direktor BNF-a Haris Sejdić upoznao je prisutne o Statutu Fondacije te dodao da će BNF u okviru svojih aktivnosti organizirati i niz konferencija i okruglih stolova o aktuelnim događajima.

BNF će, istaknuto je, aktivnostima težiti ka stvaranju društva u kom će se pružiti prilika svim Bošnjacima da ostvare svoje potencijela i postanu produktivni članovi društva u kojem žive. Čelnici BNF-a najavili su da će do kraja godine biti organizirana Izborna skupština Fondacije.

Izvor: Federalna.ba