Odobren projekat osnivanja Edukativnog kampusa – Pešter

Danas je u Novom Pazaru na prijedlog Sandžačke biznis asocijacije(SABA)  održana zajednička sjednica predstavnika Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Muamerom ef. Zukorlićem, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Internacionalnog univerziteta, Bošnjačke kulturne zajednice i Fakulteta za Islamske studije.

Tema sjednice je bila osnivanje edukativnog centra za omladinu u sklopu Islamskog centra u Delimeđu pod nazivom“ Edukativni kampus – Pešter “.

Predstavnici SABA-e su prisutnima detaljno izložili prijedlog projekta nakon čega su predstavnici ostalih institucija dali svoje sugestije i jednoglasno podržali samu ideju i izrazili spremnost da učestvuju u realizaciji ovog projekta koji se u narednih 60 dana planira realizirati u cjelosti.

Ovom prilikom za realizaciju ovog projekta čija predračunska vrijednost iznosi 60.000 eura  imenovano je  petočlano,  koordinaciono tijelo predvođeno predsjednikom SABA-e  gosp. Hakom Duljevićem.

„Raduje me da su predstavnici svih važnih institucija u Sandžaku izrazili spremnost da uzmu učešće i podrže ovaj projekat . Prvom fazom planirano je izvršiti adaptaciju i opremanje prostora,  a nakon toga izrada samog edukativnog programa u čijoj izradi će učestvovati  predstavnici Internacionalnog univerziteta,Islamske zajednice u Srbiji,  Fakulteta za Islamske studije i Bošnjačke kulturne zajednice u čemu svakako očekujem i podršku omladinskih organizacija“. – izjavio je Duljević.

“Edukativni kampus – Pešter “ će u budućnosti biti na raspolaganju bošnjačkoj omladini sa 60 ležajeva, moderno opremljenim kupaonicama, kabinetom za informatiku, dvije opremljene učionice, velikom salom za održavanje raznih vrsta seminara i sportskim terenom.

SABA