Osuda Bošnjaka BENELUXA na pokušaj zastrašivanja muftije Zukorlića

U vrijeme kada u svijetu vlada prosperitet  razum, demokratija, sloboda izražavanja i sloboda i pravo na osudu  kriminala i tajkuna,  u vrijeme kada po svim načelima u civilizovanom svijetu onaj koji ima hrabrosti i javno prozove organizatore kriminala i koji ukaže na nezakonitost i loše postupanje pojedinaca ili grupa protiv države i društva za takvog heroja postoje u najmanjoj ruci riječi zahvalnosti, pohvala i zaštita od države.

U državi Srbiji, očigledno je  da biti iskren i pošten postalo „krivično djelo“, do te granice da poštene i časne ljude (vjernike) sazivaju na sudove i prijete visokim kaznama.

U istoj toj državi Srbiji u gradu Novom Pazaru, danas je još jednom prikazana javnošću slika srama i nepoštovanje prema Bošnjačkoj zajednici i vođi Bošnjaka muftiji Zukorliću.

Slika privođenja vjerskog poglavara pred osnovnim sudom pravde liči na tu novu srpsku demokratiju u kojoj se nastavlja zloglasna historija i zloglasni stav srbijanskih  vlasti prema Bošnjacima.

Tim povodom  mi, Bošnjaci BENELUXA najoštrije osuđujemo  današnji pokušaj režima u zastrašivanju  Bošnjačke zajednice u Sandžaku i poručujemo režimu : „Da se na sudu ne izvode oni koji prozivaju kriminalce nego u tim ustanovama se sude kriminalci (prozvani). Da upamte da je muftija Zukorlić čestit i pošten građanin i  lider Bošnjaka Sandžaka, tako da svaki pokušaj na njegovo diskreditiranje samo ojačava Bošnjake da još jače istraju na njihovom slobodarskom putu.

Predsjednik BKZ – Belgije Nedzad Ceman

Koordinator BDZ-a u Luksemburgu Asmir BIHORAC