Promovisana zbirka pjesama „Nedorečena“

U organizaciji Omladine Bošnjačke kulturne zajednice (OBKZ), sekcije „Mlada pera Sandžaka“ i Udruženja žena „Merjem“ iz Novog Pazara u subotu 16. juna 2012. godine u Velikoj sali Mešihata održana je promocija knjige „Nedorečena“ autorice Amare Šabić-Langić.

O ovoj zbirci poezije govorila je dr. Emina Sadiković koja je istakla da je teško govoriti o poeziji u današnjem vremenu kada je ispunjena većina malih predznaka Sudnjega dana.

„U ovom vremenu se često dešava da ljudi ne koriguju svoje ponašanje već se takmiče u griješenju, i u takvom vremenu veliki je dar imati pred sobom ovakvu zbirku poezije. Veliki je dar imati ovakav govor srca i govor duše jednog mumina koji nam kroz poeziju prenosi svoja osjećanja. Autorica kroz poeziju prenosi svoja osjećanja vrlo impresivno, suptilno i ujerljivo sa puno želje i nade da će nešto od ovoga što je ona napisala imati uticaja na iman ljudi. Amara je svojim introspektivnim izražavanjame pokušala da nas vodi kroz svoje doživljaje, kroz svoje emocije i kroz svoja zapažanja kao insan koji se bori sa svojim nefsom.“ – rekala je između ostalog Emina Sadiković.

Autorica knjige Amara Šabić-Langić za sebe je rekla da se bavi pisanjem iz svojeg ličnog nagona i potrebe da se na taj način izrazi i nada se da će ostaviti neki pozitivan trag i poruku na sve one koji vole čitati poeziju.

„Knjiga se se zove „Nedorečena“ upravo zbog toga što svaki čovjek na svaku temu ima još i svoju misao, svoj dojam i svoj doživljaj koji može utkati u nju. Na ovom svijetu se nije rodio niko ko može doreći bilo koju temu. Kur’an koji je Allahov uzvišeni govor je jedini dorečen ao ova naša ljudska djela su samo naši momenti koji su nam darovani da provedemo na svijetu. Knjiga se bavi uglavnom pitanjima žena, pitanjima Palestine, Sirije i donekle mojeg subjektivnog doživljaja vjere i svega oko mene.“ – rekala je Amara Šabić-Langić.

U toku promocije knjihge „Nedorečena“ članovi „Mladih pera Sandžaka“ su čitali stihove iz ove zbirke, a nakon završetka promocije održano je i predavanje na temu „Kako usrećiti svog bračnog druga“.

Na kraju je predsjednica Udruženja žena „Merjem“ mr. Misala Pramenković uručila zahvalnice hanumama koje su učestvovale u organizaciji manifestacije „Sandžačka sofra“.

[nggallery id=77]

Izvor: Sanapress