BKZ: Protest studenata FIS-a opravdan, oštra osuda Elektrodistribucije Novi Pazar

Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) najoštrije osuđuje postupak Elektrodistribucije Novi Pazar koja je jučer isključila električnu energiju Fakultetu za islamske studije i na taj način najdirektnije ugrozila studente.

Zato BKZ smatra opravdanim protest studenata FIS-a i podržava njihov zahtjev da se po hitnom postupu nastavi dotok električne energije u zgradi FIS-a kako bi mogli normalno pohađati nastavu i pripremati se za predstojeće ispitne rokove.

BKZ također upozorava da je ovim činom direktor Elektrodistribucije Novi Pazar Vinko Dobrić iskoristio svoju poziciju kako bi učestvovao u direktnom obračunu Borisa Tadića, Rasima Ljajića i njihovih tajkuna da sa onima koji ne podržavaju njihovu političku opciju. Podsjećamo da je Vinko Dobrić predsjednik DS u Novom Pazaru i odbornik u Gradskoj skupštini ispred Liste za evropski Novi Pazar Rasim Ljajić. Za posljedice koje mogu proisteći iz ovako neodgovornog postupka Vinka Dobrića BKZ smatra najodgovornijim njega, Borisa Tadića i Rasima Ljajića.

BKZ će staviti sve svoje kapacitete na raspolaganje studentima FIS-a i podržati ih u njihovom nastojanju da se do kraja izbore za svoja prava.

Informativna služba