Izjava direktora BIA-e o sigurnosti Muftije Zukorlića na sve liči osim na profesionalni stav

Bošnjačka kulturna zajednica izražava radost zbog čvrstih garancija izrečenih od strane ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora Bezbjednosno-informativne agencije Saše Vukadinovića da bezbjednost glavnog muftije Muamer ef. Zukorlića nije ugrožena.

Uvjereni smo da su ovakve tvrdnje rezultat pune svijesti o značaju bezbjednosti Muftije, odgovornosti državne vlasti, kao i njih lično.

Ipak čudi obraćanje javnosti direktora BIA na zahtjev ministra Rasima Ljajića, što nije uobičajeno za ovu vrstu organizacije. Direktor BIA dopustio je sebi da politički tumači informacije o mogućim pripremama atentata na muftiju Zukorlića, što je jasni pokazatelj da ova prepiska dvojice činovnika vlasti ima za cilj još jedan pokušaj spašavanja vrtoglavog gubitka glasova prorežimskih stranaka u Sandžaku.

Izjava direktora BIA, ako se izuzme sami početak, sve je osim profesionalni stav prvog čovjeka srpske tajne policije. Upuštajući se u ocjenu intelektualnog kvaliteta onih koji navodno amaterski pokušavaju destabilizirati državu, obični je cinizam i pretencioznost jedne dnevno-političke porudžbine.

Ne možemo zamisliti ko bi od građana mogao povjerovati u ozbiljnost ili profesionalizam ministra Ljajića i direktora BIA koji godinama igraju u istoj ekipi za isti cilj.

Ovo je bio još jedan pokušaj omalovažavanja svijesti građana i njihovog zastrašivanja, što predstavlja ostatke iz vremena koja su daleko iza nas.

Informativna služba BKZ-a