Revija Sandžak – ŽIŠKA: “Mi smo danas pred osvajanje Mekke”

Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) Jahja Fehratović je u rubrici Žiška u tekstu pod naslovom “Poziv i amnestija” posljednjeg broja revije Sandžak izjavio je da su Bošnjaci-muslimani danas u sličnom položaju kao muslimani u vrijeme Poslanika, a.s. pred osvajanje Mekke.

“Možda će nekima zvučati pretenciozno sagledavati trenutačnu poziciju Islamske zajednice u Srbiji kroz prizmu muslimana prilikom Oslobođenja Mekke, ali činjenično stanje dokazuje da su vjernici u Sandžaku i Srbiji u prethodne četiri i po godine prošli sve faze kao i prvi muslimani u doba Poslanika, a.s.

Preživjeli smo i izoloaciju (medijsku), preživjeli smo i naš Bedr i Uhud, od odbrane Altun alem džamije do događanja na temeljima medrese u Tutinu, odbrane džamija u Prijepolju, nelagodnosti u Sjenici te odbrane svih vakufskih dobara, preživjeli smo Hendek na Hadžetu 4. septembra 2010. i Ugovor na Hudejbiji što će reći Tursku inicijativu.

Sve nas to vodi ka konačnoj pobjedi istine i pravde, odnosno Oslobođenju Sandžaka i amnestiji svih koji su se godinama borili protiv istine, poput sljedbenika mekkanskih vođa otpora misiji Muhammeda, a.s” – piše Jahja Fehratović.

Revija Sandžak, br 161., 1. febaruar 2012.