Reakcija na prljavi tekst kojim se želi narušiti ugled predsjednika BKZ-a

Regionalna televizija Novi Pazar u svojoj informativnoj emisiji „Dnevnik“ u 19:30 i 22:30 od 12. 1. 2012. godine prenijela je nepotpisan tekst sa jednog web-portala u kojem se blati ličnost predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice Jahje Fehratovića, iz tih razloga i radi obznanjivanja istine Bošnjačka kulturna zajednica izdaje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Nakon neistinitog, prljavog, lažnog i konstruiranog pisanja portala sandzakmedia.com kojim se želi narušiti ugled predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice, naročito poslije preuzimanja takvih neistina od strane Regionalne televizije Novi Pazar u informativnoj emisiji „Dnevnik“ u 19:30 i 22:30 od 12. 1. 2012. godine, Bošnjačka kulturna zajednica je sprovela opsežnu istragu da sazna ko stoji iza ovih uvreda i pokušaja rušenja ugleda predsjednika Jahje Fehratovića.

Utvrđeno je da iza sajta sandzakmedia.com stoji lično lider Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek. Ovim se potvrđuje pisanje revije Sandžak da Đerlek sarađuje sa Rasimom Ljajićem, čija je medijska ispostava Regionalna televizija. Đerlek i Ljajić su dogovorili zajedničko predizborno djelovanje protiv BKZ-a, Islamske zajednice u Srbiji, Bošnjačke demokratske zajednice i svih institucija i pojedinaca koji čine autentični sandžački blok u duhovnom, kulturnom, nacionalnom, političkom i svakom drugom vidu društvenog organiziranja i javnog eksponiranja, kao i postizbornu koaliciju.

Mirsad Đerlek je ovaj gnusni tekst za svoj sajt naručio kod izvjesnog Elijasa Rebronje, a sa Ljajićem je dogovorio da isti promovira Regionalna televizija kako bi pokušali skrenuti pažnju sa sve jasnije slike u javnosti o njihovom političkom debaklu i umiješanosti u kriminal, te diskreditirati ličnost predsjednika BKZ-a i glavnog i odgovornog urednika revije Sandžak koja je svojim pisanjima razotkrila pravo lice i Đerleka i Ljajića.

Nema sumnje da je ovo pokušaj da se odgovori na raskrinkavanje kriminala koji opstaje isključivo u sprezi sa politikom, ali na nizak i vulgaran način što samo potvrđuje da je Mirsad Đerlek proizvod Rasima Ljajića, a obojica su sluge beogradskog režima koji nastoje da blaćenjem onih koji su se usudili govoriti istinu umanje efekte izrečene istine.

Bošnjačka kulturna zajednica daje punu podršku predsjedniku Jahji Fehratoviću koji je za nešto više od godinu dana pokazao da predstavlja oličenje muslimana intelektualca koji ima visoke ideale i spreman je da se bori za njih.

Što se tiče autora ovog prljavog teksta Elijasa Rebronje, poznato je da je isti prvo radio za Ljajića, potom za Ugljanina, onda iznova za Ljajića, pa sada za Mirsada Đerleka – jednom riječju sluga beogradskim slugama. Njegovo nasrtanje na bošnjačke intelektualce i pisce najvjerovatnije je povezano i sa traumom iz djetinjstva i mladosti, kada su isti oni sa kojima je sada u tandemu razložno i bezrazložno napadali i ljagali njegovog rahmetli oca pjesnika Ismeta Rebronju, da bi mu pred kraj života dali neku vrstu priznanja i nakon smrti veličali djelo, a branili ga, bez obzira na cijenu i prigovore, upravo oni koje sada želi lažima i konstruiranim tekstovima napadati preko iste one televizije koja je ne tako davno blatila, vrijeđala i pokušavala poniziti druge sandžačke i bošnjačke pisce i intelektualce.