BOSNA OD A. DO B. IZETBEGOVIĆA

U Divanhani BKZ-a večeras je održana Promocija knjige poznatog bosansko-hercegovačkog novinara i publiciste Nedžada Latića. Knjigu pod nazivom “Bosna od A. do B. Izetbegovića” promovisao je sam autor koji je kazao da je knjiga zbirka njegovih tekstova koji govore o situaciji i stanju u Bosni i Hercegovini, a koji su uglavnom objavljeni u bosanskoj štampi.

[nggallery id=59]

Za promociju ove knjige namjerno je izabran 9. januar jer je toga dana prije dvadeset godina  izvršen ustavno-pravni napad na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Tog dana samozvana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini usvojila je Deklaraciju o proglašenju tzv. Srpske Republike Bosne i Hercegovine. Taj čin bio je početak otvorene političke agresije na Bosnu i Hercegovinu od strane bosanskih Srba kao produžene ruke velikosrpskog srbijanskog režima. Uslijedila je potom oružana agresija, genocid, kulturocid, urbicid nad Bosnom i Hercegovinom i Bošnjacima.

Prije promocije knjige, a povodom 9. januara i skupa cjelokupne srpske elite od Tadića do Patrijarha u Banjaluci, prisutnima se obratio i direktor Instituta za istraživanje genocida dr. Admir Muratović koji je kazao da se BKZ priključuje inicijativi da se ovaj dan pored 11. jula proglasi za Dan sjećanja na genocid u BiH 1992-1995. godine i poručio je Borisu Tadiću da je glasovima Bošnjaka pobijedio i da bi trebao da pravi veze sa Sandžakom a ne da ide u Banjaluku gdje se ponovo oživljavaju genocidni planovi protiv Bošnjaka. Nakon Muratovićevog obraćanja pročitano je i pismo kojim Islamska zajednica osuđuje Dodikove napade na islam i Aliju Izetbegovića.

Nedžad Latić je ukazao da se napadi na Islam i muslimane odvijaju po ustaljenom receptu i matrici već godinama i da se samo smjenjuju izvođači radova.

„Matrica je uvijek ista i u redovima Bošnjaka se pronađe neki izdajnik koji radi na štetu muslimana, ali na sreću Dodik je prazan pištolj kojeg se još jedino plaši Bakir Izetbegović, a bošnjačka inteligencija i misleći ljudi su sve te njihove spletke pročitali.“ – rekao je Nedžad Latić.

Na kraju su posjetioci promocije imali priliku da kupe primjerak knjige “Bosna od A. do B. Izetbegovića” koji po promotivnoj cijeni staje 600 dinara, a autor Nedžad Latić je potpisivao prodate primjerke.

Izvor: SANAPRESS