KURBAN-BAJRAMSKE ČESTITKE

Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice uputio je Bajramske čestitke reisul-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću i glavnom muftiji Muamer ef. Zukorliću.

Upućena pisma prenosimo u cjelosti.

 

Rijaset Islamske zajednice u BiH

Kabinet Reisul-uleme Mustafe ef. Cerića

Uvaženi Reisul-ulema,

povodom nastupajućih Kurban-bajramskih blagdana, berićeta i sveopće Božije milosti koja se spušta u ovim blagoslovljenim danima na sve muslimane svijeta, želim u ime BKZ-a, Vama, vašim saradnicima, muftijama, islamskim velikodostojnicima i svim vjerujućim Bošnjacima svijeta Kurban-bajram šerif mubarek olsun, sa dovom Stvoritelju da Vas sviju ojača i pomogne na putu Njegovom.

Predsjednik

Jahja Fehratović

 

_____________________________________________________________________

 

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji

Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić

Uvaženi Glavni muftija,

povodom nastupajućih Kurban-bajramskih blagdana, Vama, vašim saradnicima, ostalim muftijama, imamima, profesorima Fakulteta za islamske studije i Medrese, te ostalim velikodostojnicima Islamske zajednice i svim vjerujućim Bošnjacima u svoje lično ime i u ime Bošnjačke kulturne zajednice želim Kurban-bajram šerif mubarek olsun.

Bošnjaci u Sandžaku i dijaspori ovaj Kurban-bajram dočekuju u iščekivanju konačne pobjede svjetla, istine i pravde nad neistinom i nepravdom i zato smo sretni što će ovo biti posljednji Kurban-bajram koji dočekujemo u neizvjesnosti.

Predsjednik

Jahja Fehratović