Sehara bošnjačke kulture u Plavu

U organizaciji Bošnjačkog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori, u okviru “Sehare bošnjačke kulture u Plavu”, dana 18.07.2010., održan je okrugli sto na temu: Popis Bošnjaka u Crnoj gori 2011. 

Na skupu su govorili prof. dr. Šerbo Rastoder, predsjednik Savjeta, Ervin Spahić, narodni poslanik u parlamentu Crne Gore, kao i brojni drugi predstavnici bošnjačkih institucija i organizacija iz Crne Gore, Makedonije, Evrope i Sjeverne Amerike.
U radu okruglog stola, na poziv organizatora, učešće je uzeo i prof. dr. Admir Muratović, dekan Fakulteta humanističkih nauka na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.
Dekan Muratović  je ukazao na važnost predstojećeg popisa u Crnoj Gori, i potrebu da se Bošnjaci masovno odazovu i izjasne u skladu sa njihovim nacionalnim imenom.
„Postoji jasna podudarnost između politika Srbije i Crne Gore, da politikom proizvodnje paralelizma ometu ili makar uspore ostvarivanje ustavima garantovanih nacionalnih i vjerskih prava Bošnjaka Sandžaka“ – kazao je dr. Muratović.

S.F. | Islamskazajednica.org