Zvanični rezultati izbora: BKZ ubjedljivi pobjednik

Izbori za Nacionalne savjete manjina koje žive u Srbiji među kojima su I Bošnjaci održani su 6. Juna 2010. godine.

U poseban birački spisak Bošnjaka upisalo se 96.656 Bošnjaka, od kojih je 54.574 izašlo na izbore, što je 56,46% od broja upisanih.

  • Za listu “Bošnjačka kulturna zajednica BKZ – Muftija Muamer ef. Zukorlić” glasalo je 26.212 što čini 48,40%, i time je BKZ osvojila 17 mandata u Nacionalnom savjetu Bošnjaka.
  • Za listu “Bošnjačka lista” glasalo je 20.225 što čini 37,35%, i time dobili 13 mandata u Nacionalnom savjetu Bošnjaka.
  • Za listu “Bošnjački preporod” glasalo je 7.717 što čini 14,25%, i time dobili 5 mandata u Nacionalnom savjetu Bošnjaka.

Bošnjačka kulturna zajednica ostvarila je ubjedljivu pobjedu.

Pobijedila je Bošnjačka kulturna zajednica.

Pobijedio je Bošnjački narod.

Komentari

  1. Enko napisao:

    Pobjeda je ubedljiva ali da je bilo fer i posteno jos ubjedljivija bi bila…

  2. KEMAL napisao:

    Fala Daragom Allahu sto je probudio mnoga srca pospalih Bosnjaka , da daju glas za idejui Bosnjastva ideju Sandzaka . Hvala Uzvisenom Allahu sto je obelodanio i pokazao na spletkarose ,nece oni nikada vise moci govoriti u nase ime a nas da ne pitaju .
    Govorili su ljagali ,lagali mi smo bosnjaci sandzaka mi u njihovo ime sluzimo to je bilo nekad ali vise nikad . i zato jos jednom hvalati Uzviseni na svemu , hvalati i podari nam snage da izdrzimo da ustrajemo ,pokazi na put nasoj zalutaloj braci , podari nam jos dostra njih kao sto je nas Uvazeni muftija Muamer ef Zukorlic . Allahu Semocni podari mu snage volje recitosti hrabrosti podari mu jos dosta njemu slicnih na ovom teskom i trnovitom putu Amin.

  3. Ferko napisao:

    Mozete li da objavite rezultate po opstinama?

  4. Abdullah napisao:

    Neka je sa hirom. Amin.