Harisu Čolakoviću uručena avio-karta

U Bošnjačkoj kulturnoj zajednici danas je održana konferencija za medije u povodu odlaska boksera Mladosti Harisa Čolakovića na Svjetsko prvenstvo juniora u boksu koje će se održati u Azerbejdžanu.

Bošnjačka kulturna zajednica je na jedan simboličan način, kupovinom avio-karte do Baku-a, gdje će se održati prvenstvo, pomogla bokserskom klubu „Mladost“ i mladom bokseru Harisu te na taj način dokazala da se brine i o sportistima i razvoju sporta u Sandžaku.

Predsjednik BKZ-a dr. Mevlud Dudić obratio se na konferenciji izrazivši zadovoljstvo zbog ovog čina, ali i žaljenje što se u ovu akciju nisu uključili svi oni koji su bili dužni pomoći ovog mladog boksera.

„Mi smo na ovaj način dali svoj doprinos, a obećavamo da će i u buduće Bošnjačka kulturna zajednica izaći u susret svim našim talentima. U ime Bošnjačke kulturne zajednice našem Harisu želim hairli odlazak sa željom da postigne rezultate kakve je postizao i do sada.“ – kazao je dr. Dudić.

Predsjednik dr. Dudić uručio avio kartu mladom bokseru Harisu Čolakoviću

Mladi bokser se zahvalio Bošnjačkoj kulturnoj zajednici na ukazanom povjerenju.

„Zahvaljujem se Bošnjačkoj kulturnoj zajednici koja mi je omogućila da učestvujem na ovo svjetsko prvenstvo juniora. Nadam se da ću se okititi nekom od medalja i time obradovati svoj grad.“ – kazao je Haris.

Na kraju se zahvalio i direktor bokserskog kluba „Mladost“ Besim Ejupović.

„U ime našeg kluba zahvaljujem se Bošnjačkoj kulturnoj zajednici koja nam je omogućila odlazak na ovo takmičenje. Veoma mi je drago da se nalazim u jednoj ovakvoj ustanovi.

Hvala Bogu uspjeli smo obezbijediti sredstva uz pomoć Bošnjačke kulturne zajednice. Bokserski savez Srbije nema sredstva za jedno takvo putovanje kao što je ovo, koje košta oko 1.500€.

Haris je naš peti bokser koji učestvuje na jednom tavom prvenstvu, pođimo od Enada Ličine pa do Harisa. Imali smo dobar uspjeh na Evropskom prvenstvu gdje je osvojena medalja. Nadam se da ćemo i na ovom Svjetskom prvenstvu uzeti medalju.“ – kazao je Ejupović.