Đerlekova SNP podržava BKZ

Sjeverni Sandžak – Predsjednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek rekao je danas da će ova stranka podržati Bošnjačku kulturnu zajednicu na predstojećim izborima za Nacionalni savjet Bošnjaka.
Đerlek je na konferenciji za novinare ocijenio da će ovi izbori biti od uzuzetnog nacionalnog značaja, u kojima će njegova stranka dati značaj u depolitizaciji Nacionalnog savjeta.
“Nacionalni savjet treba da okupi najkompetentnije i najstručnije ljude iz oblasti obrazovanja, kulture, jezika i informisanja. Politika se ogadila ljudima u Sandžaku izričito zbog načina na koji je prezentovana posljednjih 20 godina”, rekao je Đerlek.
On je rekao da je mnogo kvalitetnih ljudi u Sandžaku, politički neopredijeljeno i da njima treba dati šansu.
“Nacionalni savjet Bošnjaka je izuzetno važan organ i treba izabrati najbolje ljude. Cilj naše stranke je da promijenimo politički milje i retoriku u Sandžaku, da pozovemo narod na jedinstvo i da smanjimo političke tenzije”, rekao je Đerlek.
On je istakao da je u Sandžaku evidentno profiliranje dva političko nacionalna bloka, patriotski i beogradski.
Đerlek je dodao da će Sandžačka narodna partija uvijek biti u sandžački narod i da će raditi za opšte dobro Bošnjaka.
On je apelovao na građane koji se još uvijek nisu upisali u poseban birački spisak da to učine.

Izvor: RadioStoPlus.com

Komentari

  1. mirovnjak napisao:

    Pametna odluka nema sta. Rasim ne na proslim izborima pobedio zahvaljujuci podrsci Islmanske zajednice. Makar je to narod tak orazumeo. Sada Rasim ceka podrsku iz BEograda. Rasime pogresno. Mirsade pametno. Podrskom ovoj zajednici podrzao si samog sebe.