Otvorena kancelarija BKZ-a u Prijepolju

U subotu 20.02.2010. godine Bošnjačka kulturna zajednica je u Prijepolju otvorila svoju kancelariju. Nakon Tutina i Sjenice ovo je treća kancelarija ove kulturne zajednoce koja je otvorena u Sandžačkim gradovima.

U prisustvu visokih funkcionera BKZ-a i pred značajnim brojem Prijepoljaca predsjednik Izvršnog odbora BKZ Samir Tandir je Prijepoljcima svečano predao ovu kancelariju na korišćenje.

Svečanom otvaranju kancelarije Bošnjačke kulturne zajednice u Prijepolju prisustvovali su hfz.dr Almir Pramenković-predsjednik Skupštine, mr.Nusret Nicević-zamjenik predsjednika, Samir Tandir-predsjednik Izvršnog odbora, prof.dr Šefket Krcić-izdavačka djelatnost i bibliotekarstvo, Rejhan Kurtović-menadžer kancelarija BKZ, kao i lokalni funkcioneri BKZ-a, sekretar BKZ u Prijepolju Meša Brničanin i advokat Sabahudin Hajdarević-predsjednik odbora BKZ u Prijepolju.

Svi oni su u svom obraćanju prisutnima istakli značaj formiranja BKZ, kao i važnost da se Bošnjaci u što većem broju upišu u posebni birački spisak kako bi se omogućili neposredni izbori za Nacionalni savjet Bošnjaka.

Prijepoljcima je sugerisano da sve probleme koje imaju, a tiču se diskriminacije i kršenja ljudskih i vjerskih prava Bošnjaka mogu iznijeti u prostorijama ove kancelarije čiji će predstavnici dalje nastupati prema državnim organima u riješavanju uočenih nepravilnosti. Također im je sugerisano da u prostorijama kancelarije BKZ-a mogu podnijeti zahtjev za upis u posebni birački spisak svakog dana od 8 do 15 časova.