Otvorena kancelarija i u Sjenici

Danas je u Sjenici Bošnjačka kulturna zajednica zvanično otvorila svoju kancelariju koja se nalazi u ulici Ahmeta Abdagića, u poslovnom centru „Divlaj rijeka“. Na skupu pred velikim brojem Sjeničaka prisutnima su se obratili predsjednik BKZ dr. Mevlud Dudić, podpredsjednik mr. Nusret Nicević, predsjednik izvršnog odbora BKZ Samir Tandir i menadžer kancelarije BKZ u Sjenici Rejhan Kurtović.
Svi oni su u svojim obraćanjima apelovali na Bošnjake sjenice i Pešterske visoravni da se odazovu pozivu i da se upišu u poseban birački spisak kako bi se omogućili neposredni izbori za Nacionalni savjet Bošnjaka koji će se održati krajem maja ove godine.
U obraćanju novinarima i prisutnima istaknuto je da je do sada upisan veliki broj Bošnjaka u poseban bošnjački birački spisak ali da Sjenica zaostaje za ostalim gradovima pa je poseban apel upućen Sjeničacima da budu ažurniji u izvršavanju ove nacionalne obaveze i u što većem broju se upišu u pomenuti birački spisak.
U tu svrhu će omladina i aktivisti BKZ-a ponedeljkom i četvrtkom postavljati popisivačke punktove u Sjenici na kojima se građani mogu upisivati.
Građani se također mogu upisati i u novootvorenoj kancelariji, svakog dana od 9-15 časova.

[nggallery id=2]