Otvorena kancelarija BKZ-a u Tutinu

Tutin, 15. Februar 2010 – U Tutinu je danas otvorena Kancelarija Bošnjčke kulturne zajednice.
Organizacija pod imenom Bošnjačka kulturna zajednica osnovana je sa sjedištem u Novom Pazaru, čiji je cilj organizacije je borba za očuvanje i afirmaciju nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta Bošnjaka.

Poslije otvaranja kancelarije u Novom Pazaru, otvorena je kancelarija u Sarajevu, a danas i u Tutinu. Planiraju se otvoriti kancelarije u Sjenici i drugim sandžačkim gradovima, a također i u dijaspori gdje je koncetracija Bošnjaka iz Sandžaka najveća.
Svečanom otvaranju u Tutinu prisustvovao je veliki broj Bošnjaka iz Tutina ali i drugih Sandžačkih gradova, Novog Pazara, Sjenice, Rožaja i dr.
Svečanosti je prisustvovala visoka delegacija Bošnjačke kulturne zajednice: predsjednik dr. Mevlud Dudić, zamjenik predsjednika mr. Nusret Nicević, potpredsjednik dr. Rifat Redžović, predsjednik skupštine hfz. dr. Almir Pramenković, potpredsjednik skupštine Sead Šaćirović, i dr. Prisutnima se na početku obratio mr. Nicević, zatim predsjednik skupštine hfz.dr. Pramenković. Na kraju se obratio i predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice dr. Mevlud Dudić. U svom izlaganju predsjednik organizacije je pozvao sve građane da se upišu u poseban birački spisak. On je naglasio da BKZ nije politička partija već kulturna zajednica, te pozvao sve da ne nasijedaju na priče i provokacije onih koji ne rade za dobrobit Bošnjaka. Svi govornici su naglasili da će se Bošnjačka kulturna zajednica uključiti u izbore za Nacionalne savjete i time dati svoj doprinos očuvanju i afirmaciji nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta Bošnjaka. Kancelarija Bošnjačke kulturne zajednice u Tutinu se nalazi u ulici 7. Jula bb, a menadžer kancelarije je Omer ef. Đondić.

[nggallery id=1]

Salahudin Fetić

Komentari

  1. faik napisao:

    Koliko je od zemlje do neba, toliko je od necovjeka do covjeka. Smatram da su rezultati dosadasnjih Sandzackih vodja Ustav Srbije inovi pasos.U 21 vijeku Muslimani Bosnjaci se upisuju kao Srbi muslimanske veroispovesti.U svim Evropskim drzavama nacionalitet je priznat osim u Srbiji.Mislim da je vrijeme da dodju na vlast novi ljudi koji ce raditi za narod onoliko koliko se to moze.Smatram da je gospodin Dudic sposoban covjek i da treba narod masovno glasa za ovu zajednicu.